Allergieën

Pak jij het foutje in jouw immuunsysteem aan of laat je het er bij zitten?

Een allergie is te verhelpen met Hypnotherapie in de Achterhoek.

Wat is een allergie?

Allergieën vormen een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Of je nu te kampen hebt met inhalatieallergieën, zoals allergieën voor pollen, schimmelsporen, huisstofmijt en dierenhaar of voedselallergieën en/of huidallergieën, de impact op de kwaliteit van je leven kan groot zijn. Hypnotherapie biedt een oplossing om hier verandering in te brengen.  

Allergische reactiepatronen doorbreken

Allergieën worden vaak beschouwd als een fysiek probleem waarbij het immuunsysteem overdreven reageert op onschadelijke stoffen zoals pollen, huisstofmijt of bepaalde voedingsmiddelen.

Recent onderzoek¹² toont echter aan dat onze mentale en emotionele toestand een diepgaand effect kan hebben op het in stand houden van allergische reacties. Stress en angst zijn bekende factoren die allergische reacties kunnen verergeren. Ons onderbewuste speelt hier een cruciale rol.

Wanneer we stress ervaren of angstig zijn, kan ons lichaam reageren alsof het wordt bedreigd, waardoor allergische symptomen intenser kunnen worden. 

Diepgewortelde emoties en ervaringen kunnen ook invloed hebben op allergieën. Ons onderbewuste kan bepaalde situaties of herinneringen associëren met allergenen, wat de immuunrespons versterkt.

Met Hypnotherapie in de Achterhoek los je effectief en snel allergieën op.
hypnose, hypnotherapie, persoonlijke coaching

Aanpak

Hypnotherapie biedt een unieke benadering om allergieën te transformeren door te werken met de wijze waarop onze hersenen informatie verwerken en ervaringen opslaan. Het is gebaseerd op het begrip dat onze gedachten, taal en gedragingen invloed hebben op hoe we de wereld om ons heen ervaren.

Hypnotherapie benadert allergieën op een holistische manier, waarbij het focust op het veranderen van interne representaties die aan de allergische reactie ten grondslag liggen.

Door gebruik van visualisatietechnieken en de kracht van gevoel en emotie kun je je onbewuste geest herprogrammeren om anders te reageren op een allergeen. We maken daarbij gebruik van zogenaamde hulpbronnen. Vergelijkbare stoffen of situaties als bij het allergeen waarbij het immuunsysteem die allergische reactie niet vertoont. Door op onbewust niveau de reactie te herprogrammeren leren we het systeem anders te reageren.

De route naar vertrouwen...

Zoals eerder genoemd ligt er meestal een onbewuste emotionele imprint ten grondslag aan een allergische reactie. Deze imprint dient eerst te worden getransformeerd alvorens de allergische reactie geherprogrammeerd kan worden. 

Veelal zijn drie sessies voldoende om een allergie met Hypnotherapie snel en efficiënt te transformeren.


Het traject ziet er dan als volgt uit:

Sessie 1: In kaart brengen wat de allergie is en of er een emotionele imprint aan ten grondslag ligt. We gaan dan meteen bezig met het te transformeren van deze oorzaak. 

Sessie 2: Herprogrammeren van het immuunsysteem zodat de overreactie verdwijnt. 

Sessie 3: Hierin gaan we de veranderingen bestendigen en verduurzamen. 

Klaar om nu door te pakken en je weer goed te voelen?