Stress oplossen met Energetische Hypnotherapie

Ervaar het verschil op fysiek, mentaal en emotioneel niveau

Depressie is goed te transformeren met Hypnotherapie Achterhoek

Wat is stress?

Stress is een normale reactie als dingen te veel worden. Die 'dingen' kunnen van alles zijn, zoals druk op het werk, problemen thuis of een combinatie daarvan.

Werkstress komt vaak door strakke deadlines, veel werk of hoge verwachtingen. Privéstress kan ontstaan door problemen in relaties, geldzorgen, gezondheidsproblemen of als het lastig is werk en privé in balans te houden.

De tekenen van stress kunnen zich op verschillende manieren openbaren. Je voelt je misschien moe, hebt slaapproblemen, hoofdpijn of last van je maag. Mentale symptomen zijn onder andere prikkelbaarheid, angst, moeite met concentreren en beslissingen nemen.

Als stress te lang aanhoudt, leidt dit tot uitputting, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heet een burn-out. Het is belangrijk om stress te herkennen en te leren hoe je ermee om kunt gaan. Dit kan door middel van verschillende technieken, zoals mindfulness, meditatie en we weten dat hypnotherapie bijzonder effectief is om de oorzaken van stress te transformeren.

Herken de signalen

Het is van cruciaal belang om de signalen van stress te herkennen, omdat deze impact kunnen hebben op zowel je fysieke als mentale welzijn. Enkele veelvoorkomende signalen zijn hiernaast te lezen. 


Als je deze signalen bij jezelf opmerkt, is het essentieel om hulp te zoeken. Praten met vrienden, familie, of een professional kan een enorm verschil maken. Het kan moeilijk zijn om toe te geven dat je hulp nodig hebt, maar het is een teken van kracht en zelfzorg om ondersteuning te zoeken.


Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om hulp te vragen en dat je niet alleen hoeft te worstelen met stress. Het op tijd aanpakken van stress kan een positieve impact hebben op je welzijn en levenskwaliteit.

Stress? Dit zijn de signalen:

  • Fysieke symptomen: Vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen.
  • Emotionele symptomen: Angst, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen.
  • Cognitieve symptomen: Moeite met concentreren, vergeetachtigheid.
  • Gedragsmatige symptomen: Terugtrekking, isolatie, verminderde productiviteit.
hypnose, hypnotherapie, persoonlijke coaching

Hoe kom je van stress af?

Hypnotherapie biedt een zachte, maar krachtige manier om de wortels van stress en burn-out aan te pakken en te herstellen.


Met behulp van ontspanningstechnieken wordt een staat van diepe ontspanning bereikt, waardoor het onderbewuste toegankelijk wordt. Vanuit daar worden imprints, negatieve overtuigingen en gedragspatronen die hebben bijgedragen aan stress/burn-out geïdentificeerd en getransformeerd. Hypnotherapie helpt bij het versterken van de innerlijke veerkracht, waardoor in de toekomst de weerbaarheid tegen stressoren wordt vergroot.


Het is belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van het probleem wat je ervaart. Bij het ervaren van de gevolgstress kunnen meerdere lagen, beperkende overtuigingen, emoties en gevoelens komen kijken. 


Nu kan het zijn dat je al verschillende wegen hebt bewandeld om je probleem op te lossen. Die ervaringen dragen allemaal bij aan het volledige transformeren van dat wat jou weerhoudt een mooi en liefdevol leven te ervaren. Het is namelijk nooit zo dat één therapievorm alles oplost. Het is altijd het resultaat van alles wat je doet en gedaan hebt. 


Hoe komen we in gemiddeld 3 tot 6 sessies (á 2 tot 2,5 uur) tot het meest optimale resultaat?

Sessie 1: Verkrijgen van een totaalbeeld. We brengen in kaart wat jou allemaal belemmert, waar jij stress bij ervaart, welke gevolgen dit heeft en wat voor leven je graag wilt. We starten met het oplossen van een eerste deel van het probleem. 

Sessie 2-5: Je transformeert laag voor laag datgene wat er ten grondslag ligt aan dat wat er onderliggend ligt aan de stress die je ervaart door gebruik te maken van de meest krachtige en effectieve therapievorm die er op dit moment is.

Sessie 3 (of 6): Hierin gaan we de veranderingen bestendigen en verduurzamen. We diepen je verlangens en gewenste, mooiste leven uit en programmeren je onbewuste om dit te bereiken. 


Het is soms lastig te bepalen hoeveel sessies iemand nodig heeft. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel iemand heeft meegemaakt en hoeveel lagen er in het 'stresssysteem' zitten. Soms is het raadzaam om na 3 of 6 sessies te verlengen. Soms zijn minder sessies nodig. Dit komt uiteraard allemaal in goed onderling overleg tot stand. 

Klaar om nu door te pakken en je goed te voelen?