Mijn focus naait me...
26 februari 2021 
in Blog

Mijn focus naait me...

Wat zeg je nu? Martijn, dit kun je toch niet maken om dergelijke teksten op facebook te zetten?

En toch is het zo… mijn focus naait me soms… 
In ieder geval laat het me maar een beperkt deel van de werkelijkheid zien.

Iedereen kent het wel. Voor veel mannen zeker wel herkenbaar wanneer je de gedachte hebt om een nieuwe / andere auto aan te gaan schaffen. Je gaat een beetje surfen op die sites, meestal begin je bij het duurste en meest luxe, maak je jezelf lekker om erachter te komen dat die luxe toch ook echt betaald moet worden. Sommigen hebben daar de keuze al gemaakt, anderen komen er daar achter dat hun wensenlijst niet gaat matchen met hun budget.
Afijn, dan komt er zo’n moment dat je overtuigd bent. Dat merk, dat model gaat hem worden. Vanaf dat moment zie je alleen maar die auto rijden.

Een paar jaar geleden hebben we uit een boom naast ons huis een adelaar laten zagen door zo’n kettingzaagkunstenaar. Sindsdien zie ik overal roofvogels vliegen en zitten. Daarvoor waren ze er ook wel… maar ‘zag’ ik ze niet. Of wanneer je vrouw zwanger is…. man man… je ziet alleen maar zwangere vrouwen lopen…

Deze focus, gecreëert door ons RAS (Reticulair Activatie Systeem) hebben we omdat ons onbewuste simpelweg zoveel informatie binnen krijgt dat het het grootste gedeelte van de info wel MOET weglaten. Een maar heel beperkt gedeelte wordt doorgezet naar ons bewustzijn.

Deze focus kan ons fantastische dingen laten ervaren… zoals geluk, liefde, kansen die leiden tot trotsheid, dankbaarheid en meer. Maar het kan ons ook angstgevoelens triggeren, depressieve gevoelens laten voelen of gevoelens van twijfel.

Een tijd geleden ontving ik een jongeman in mijn praktijk. Een vlotte, goed uitziende jonge kerel. Deze jongeman was bezig zijn (jongens)droom waar te maken ondervond hierin wat hinder. Nou ja, wat hinder… het dreigde zijn opleiding te kosten. En geloof me, deze droom is een jongensdroom van misschien wel iedere jongen! Ik heb twee sessie met hem gehad. Daarna heb ik hem nog eens een mail gestuurd maar helaas geen reactie. Nu zal ik eerlijk zijn… ik dacht, hmm… dan zal het wel niet geholpen hebben.

Vandaag was ik even in de supermarkt en werd ik aangesproken door zijn moeder. Ze zag me langslopen en liep nog even de winkel in om me te zeggen dat het super goed gaat met haar zoon.

Wat kun je hiermee?
Je focus werkt o.a. op basis van overtuigingen en het kan nuttig zijn om voor jezelf uit te zoeken wat jouw overtuigingen zijn en wat je daar bij voelt. Vaak zie je maar een zeer beperkt gedeelte van de werkelijkheid wat vervolgens jouw realiteit wordt.

Ik ga nu eerst even een deel van mezelf een knuffel geven die die twijfel omhoog bracht en me liet denken/focussen op de mogelijkheid dat een sessie niet goed genoeg was terwijl die dus duidelijk wel goed genoeg is geweest. Want ook die mogelijkheid was er natuurlijk gewoon alleen zag ik die niet.

Fijne week! 😘

Over de schrijver
Reactie plaatsen