Zit jij achter het stuur of laat je je sturen?
Blog
Martijn
Blog
02/26/2021
1 min
0

Zit jij achter het stuur of laat je je sturen?

02/26/2021
1 min
0

“Ik ben Arianna en heet u namens de gehele crew welkom op vlucht RW789 met als eindbestemming Aruba….”

Stewardess, wat een baan lijkt me dat. Je komt op geweldige plekken, je bent ik weet niet hoe lang van huis af (voor sommigen is dit dan letterlijk een vlucht), vrijheid om te doen wat je wilt wanneer je een paar dagen ‘over’ moet blijven. 
Alles wordt betaald, verblijf, verblijfskosten…

Maar wat doet een stewardess eigenlijk? Hij/zij staat altijd in dienst van de passagier. Zeikende passagiers, zieke passagiers, krijsende kinderen, gehang in de paden, continue moet er wel iemand pissen. Continue anticiperen en reageren op wat er om je heen gebeurd. En… je bent compleet afhankelijk van je piloot. Het lot van je leven ligt in handen van een ander…

Een piloot daarentegen heeft volledige controle en grip over het vliegtuig, de reis. Zijn bestemming is duidelijk en hij weet precies hoe hij er moet komen. Natuurlijk zijn er best factoren die invloed hebben op de reis en dan kan hij alsnog anticiperen. Maar in de basis liggen de feiten vast.

Kijk je naar het leven, dan is daar een correlatie met de functie van piloot en stewardess. Zo zijn er mensen die van dag tot dag leven, continue reageren op de waan van de dag, iedere dag dezelfde bestemming niet wetende of dat hun bestemming is, uberhaupt geen idee hebbende van wat ze met het leven willen. Op zich lijkt dat ideaal toch? Ik bedoel, dat is toch gewoon zijn? Zonder al te veel zorgen want tja, we weten toch niet waar we naar toe gaan dus dat wat is, dat is. Pensioen? Hoezo? Is toch niet belangrijk, ik draag toch gewoon pensioenpremie af? Het zal dan wel goed zijn toch? Wat ik ga doen wanneer ik met pensioen ben? Euhh.. geen idee, dat zie ik dan wel. Mijn werk? Moa, dat is prima zo toch?

Feitelijk is dat ook zo, laten we eerlijk zijn. Het lijkt mij persoonlijk heerlijk om af en toe zo in het leven te staan. Maar niet vaker dan af en toe…

Ons brein heeft baat bij een helder doel, verder kijken… groter denken… GROOTS denken. Maar ook zo nu en dan reflecteren of daar waar je je bevindt je je ook brengt waar je wilt zijn. Of er invloeden in jezelf zijn die je je weerhouden om te komen waar je wilt komen…

Zet de bril van nu en beperking eens af en kijk eens verder…

Welke tussenstations dien je te nemen om je bestemming te bereiken. En wanneer je die bestemming bereikt hebt… wat dan? Is dat dan je eindbestemming? Is het dan goed, klaar?

Bijgaand inspiratiefilmpje is gemaakt op basis van de inspirerende woorden van Alan Watts, een wat mij betreft geniale Britse man uit de vorige eeuw die net als andere grootheden zijn tijd ver vooruit was en anders dacht dan het gros.

Become the master of your life!

Ik wens je een inspirerende dag!

Reacties
Categorieën